Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συμβαινει μεσα μας όταν Τσακωνομαστε;

Καθημερινά υπάρχουν αρνητικά ερεθίσματα που αντικρούουν στα συμφέροντά μας και στις απόψεις μας. Αυτό που αναφέρουν οι νευροεπιστήμονες είναι ότι όταν Τσακωνόμαστε, ο εγκέφαλος λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.


Αν υπάρχει ένα πρόσωπο ή ήχος ή κίνηση ή μια φράση που δείχνει απειλητική προς εμάς, η αμυγδαλή (το τμήμα του εγκεφάλου που βοηθά να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά σας) θα σηματοδοτήσει μια ειδοποίηση που προκαλεί τον υποθάλαμο σας να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση ορμονών. "Αυτός είναι ο τρόπος του εγκεφάλου σας , να λέει ότι ήρθε η ώρα για να πολεμήσετε ή φύγετε" αναφέρει ο Stan Tatkin, κλινικός Ιατρός και ερευνητής

Όταν είστε σε κατάσταση διαμάχης, ο εγκέφαλός σας κάνει πολύ περισσότερα από ότι νομίζετε. Κατά την διάρκεια μιας διαμάχης από την μεριά σας, ας δούμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και στο σώμα σας.

Μέσα στο μυαλό

Βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης: Κατά τη διάρκεια μιας έντονης διαμάχης συχνά ξεχνάς τι ήθελες να κάνεις εκείνη την στιγμή; Δεν φταίς εσύ.


Μια κακή διαμάχη μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα του στρες, το οποίο είναι κακό για την βραχυπρόθεσμη μνήμη σας.

Το άγχος αυξάνει την κορτιζόλη, μια ορμόνη που βοηθά το σώμα να είναι σε εγρήγορση κατά την διαμονή σας σε μια κακή κατάσταση. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, αυξημένα τα επίπεδα σε παρατεταμένη χρονική περίοδο ,έχουν συνδεθεί με την απώλεια των συνάψεων στον προ-μετωπιαίο φλοιό, το οποία συνδέεται με βραχυπρόθεσμη μνήμη.


Μειωμένη κοινωνική κρίση: «όταν καταπονείται υπερβολικά ο εγκέφαλος μειώνεται η ικανότητά του να διαχειρίζεται περίπλοκες κοινωνικές καταστάσεις», λέει ο Dr. Tatkin. Ένας καταπονημένος εγκέφαλος είναι πιο πιθανό να πάει σε πόλεμο, από ένα που δεν είναι τόσο καταπονημένος. Πόσες φορές έχει τύχει "εν βρασμό ψυχής" κάποιος να προβεί σε μια ακραία κίνηση βίας χωρίς να είναι σίγουρος αν έπρεπε να το κάνει.

Το σώμα σου

Αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης: Μόλις το μυαλό σας έχει αποφασίσει ότι υπάρχει κίνδυνος, στέλνει αμέσως νευρικά σήματα και δίνει εντολή απελευθερωθεί αδρεναλίνη. Μόλις κυκλοφορήσει στο κορμί μας η αδρεναλίνη, αυξάνεται η ποσότητα του σακχάρου στο αίμα , αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων:


Ένα λεκτικός καυγάς δεν θα σας στείλει στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να επηρεάσει το καρδιαγγειακό σύστημα σας, εάν βιώνετε περίοδο έντονου στρες.

Σύμφωνα με νέες έρευνες αναφέρεται ότι η χρόνια διέγερση του νευρικού συστήματος (που ξεκινά όταν είστε θυμωμένοι), οδηγεί σε συνεχή υψηλά επίπεδα της πίεσης του αίματος, η οποία βλάπτει τις αρτηρίες. Επίσης, οι μελέτες αναφέρουν ότι αυτό το είδος του χρόνιου στρες σχετίζεται με την υπέρταση και τις καρδιακές παθήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.