Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο υγιής είναι η σχέση σας ?

Μια ερωτική σχέση πρέπει να μας δίνει χαρά. Αυτό συμβαίνει όταν είμαστε σε πλήρη αρμονία με τον σύντροφό μας και τα προβλήματα-όταν εμφανίζονται-αντιμετωπίζονται από κοινού.
Σε μια υγιή σχέση, τόσο ο άντρας όσο και οι γυναίκα, αισθάνονται ελεύθεροι χωρίς να λείπει η οικειότητα. Κανείς δεν έχει ανάγκη να ανταγωνιστεί τον άλλο σε επιδόσεις, δραστηριότητες, χρήματα, ευθύνες. Η συντροφικότητα, η αγάπη και το ενδιαφέρον, όταν δίνονται απλόχερα, είναι ενδείξεις ότι μια σχέση θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, πώς καταλαβαίνουμε ότι η σχέση μας δεν είναι σε καλό δρόμο;
1. Έχετε συνέχεια τα ίδια προβλήματα. Ένα πολύ ενδεικτικό σημάδι ότι η σχέση σας δεν είναι υγιής είναι όταν τσακώνεστε ή διαφωνείτε για το ίδιο πρόβλημα συνέχεια. Η αδυναμία σας να το λύσετε δείχνει ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ σας. Αν πάλι επιλέγετε συντρόφους που σας δημιουργούν διαρκώς τα ίδια προβλήματα, δείχνει ότι έχετε κάποια συναισθηματικά κενά που δεν έχετε λύσει με τον εαυτό σας και σας οδηγούν σε λάθος επιλογές.
2.Δεν αισθάνεστε ασφάλεια. Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον άλλο και δεν σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς. Η ειλικρίνεια είναι σημαντική σε μια σχέση και όταν κανείς από τους δύο δεν μπορεί να εκφραστεί με ευκολία, τότε υπάρχει πρόβλημα.
3.Κάποιος πρέπει πάντα να έχει δίκιο. Σε μια διαφωνία σκοπός είναι να βρεθεί μια λύση ώστε η σχέση να πάει παρακάτω. Τα προβλήματα πολλές φορές δένουν περισσότερο ένα ζευγάρι. Αν όμως και οι δύο αισθάνονται ότι πρέπει να ‘βγουν από πάνω’,  κάποιος παίρνει τον ρόλο του θύτη και κάποιος του θύματος, τότε υπάρχει πρόβλημα.
4. Αισθάνεστε μόνοι σας στη σχέση. Είναι πολύ κοινό για τις γυναίκες να αισθάνονται μόνες τους σε μια σχέση. Εκείνες είναι συνήθως που πρέπει να προσπαθήσουν, να φέρουν δημιουργικότητα στη σχέση, να λύσουν ένα πρόβλημα. Όχι πάντα, βέβαια, γιατί όταν βρεθούν σε μια υγιή σχέση καταλαβαίνουν ότι τόσο αυτές όσο και ο σύντροφός τους έχουν την ίδια ευθύνη για την ανανέωση της σχέσης.
Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια, αφού οι περισσότεροι μπαίνουμε σε αυτές κουβαλώντας προβλήματα από παρελθοντικές σχέσεις, κόμπλεξ, συναισθηματικές εκκρεμότητες. Το πρώτο βήμα που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να σώσουμε μια σχέση που δεν είναι υγιής, είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα. Ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν και τι είναι αυτό που κάνει τη σχέση δύσκολη; Αν αφιερώσετε την ενέργειά σας για να καλυτερεύσετε τη σχέση και όχι σε καυγάδες ή στεναχώριες, τότε θα έχετε κάνει ένα βήμα μπροστά.  
πηγη:http://www.kathimerini.gr/782237/article/gynaika/sxeseis/poso-ygihs-einai-h-sxesh-sas-4-endei3eis-oti-den-eiste-se-kalo-dromo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.