Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απιστία: Οι 2 τύποι ανθρώπων που πρέπει να προσέχεις!

Όταν το τρίτο πρόσωπο είναι φίλος/ η ή συνάδελφος από τη δουλειά! 

Από τη συγγραφέα και θεραπεύτρια Πέγκι Βον 
Οταν αποδεικνύεται ότι το τρίτο πρόσωπο προέρχεται από τον κύκλο των φίλων του θύματος, τότε η οδύνη και ο θυμός κορυφώνονται. Το διπλό πλήγμα της εξαπάτησης από σύζυγο και φίλο δυσχεραίνει απερίγραπτα τη διαδι­κασία της ανάκαμψης.
"Η γυναίκα μου τα έμπλεξε μ’ έναν τύπο που μου έκα­νε τον φίλο. Ένιωσα συντετριμμένος, μουδιασμένος από τον κλονισμό. 'Οταν συνήλθα, ήθελα να τους εκδικηθώ και τους δυο".
Η κατεύθυνση και η ένταση του θυμού διαφέρει ανάλογα με το φύλο. 'Οταν το θύμα της εξαπάτησης είναι άνδρας, μολονότι κατά, κανόνα θα στρέψει τα βέλη του θυμού περισ­σότερο στον φίλο που συνήψε παράνομο δεσμό με τη γυναί­κα του και λιγότερο στη σύζυγο, τείνει να επιρρίψει το κύ­ριο μέρος της ευθύνης στην παραστρατημένη. Ακόμη κι όταν είναι εξοργισμένος με τον φίλο του, αναγνωρίζει όπ «οι άν- δρες είναι επιρρεπείς σε μπλεξίματα με οποιαδήποτε γυ­ναίκα», ενώ θεωρεί τη γυναίκα του ασυγχώρητη επειδή δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στον πειρασμό και ενέδωσε.
Από την άλλη, όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της έχει συνάψει δεσμό με μια φίλη της, θυμώνει εξίσου και με τους δυο. Κι εκείνη, ωστόσο, θα κατηγορή­σει περισσότερο τη φίλη παρά, τον άνδρα της.
Όλοι, άνδρες και γυναίκες, θεωρούμε πως είναι καθήκον της γυναίκας να αποτρέψει το ολίσθημα. Αυτό συμβαίνει επειδή την αντι­μετωπίζουμε ως κύριο φορέα της ηθικής στην κοινωνία, ως μια διαρκή (αν και αμβλυμμένη) αντανάκλαση ενός διπλού κριτηρίου σεξουαλικής συμπεριφοράς. Οι έφηβες, που γνωρίζουν ότι τα αγόρια θα τις πολιορκήσουν, έχουν την ευθύνη του προσδιορισμού των ορίων της σεξουαλι­κής δραστηριότητας. Γι’ αυτό έχουμε την τάση να αποδί­δουμε την ευθύνη για την αποτροπή των ερωπκών παρε­κτροπών κυρίως στις γυναίκες. Και συνήθως, όταν μια γυναίκα δεν αποδέχεται αυτό το βάρος, συγκεντρώνει το μένος μας.
Μια ερωπκή παρεκτροπή με την εμπλοκή φιλικού προ­σώπου δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά θεωρεί­ται πιθανότερο ο «τρίτος» να είναι μια απλή γνωριμία. Κι ενώ η φιλία συνήθως καταστρέφεται οδηγώντας σε παντε­λή έλλειψη επαφής, οι απλοί γνώριμοι που τυγχάνει να κινούνται στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους μπορούν κάλλιστα να εξακολουθήσουν να αποτελούν πηγή εκνευ­ρισμού, με την παρουσία τους και μόνο.Μια κατάσταση που μπορεί ν’ αποδειχδεί εξόχως δυσχερής στην αντιμετώπισή της, είναι όταν το τρίτο πρό­σωπο εξακολουθεί να μετέχει στη ζωή του συντρόφου μέσω της δουλειάς. Ας δούμε το παράδειγμα μιας γυναίκας που έζησε μια παρόμοια εμπειρία. Η παρουσία της «άλλης» στη γραμματεία της εταιρείας όπου εργαζόταν ο σύζυγός της ήταν μια διαρκής υπόμνηση του παραστρατήματος. Οπότε τηλεφωνούσε στη δουλειά για να μιλήσει στον άνδρα της έπρεπε πρώτα να ακούσει τη φωνή αυτής της κυρίας 
Ο προβληματισμός για τα τεκταινόμενα στη δουλειά εί­ναι μεγάλη και παλιά ιστορία, με αφετηρία την παραδοσια­κή συμβατική αντίληψη περί σύναψης παράνομων δεσμών μεταξύ ανδρών και των γραμματέων τους (προκατάληψη βασισμένη σε μια περίοδο κατά την οποία ένα μεγάλο πο­σοστό των εργαζομένων γυναικών ήταν γραμματείς, στην πλειονότητά τους νέες και ανύπαντρες). Σήμερα, που ο αριθ­μός των εργαζομένων έγγαμων γυναικών έχει αυξηθεί κα- τακόρυφα και το φάσμα των θέσεων που καταλαμβάνουν έχει διευρυνθεί, η εικόνα έχει αναπόφευκτα μεταβληθεί.
Το βιβλίο TheRedbookReportonFemaleSexuality (HΚόκκινη Βίβλος της Γυναικείας Σεξουαλικότητας), συγ­γραφικό δημιούργημα των Τάβρις και Σαντ που δημοσιεύ- θηκε το 1975 και ερευνά τη σεξουαλική ζωή 100.000 παντρεμένων γυναικών, αναφέρει ότι σε ποσοστό 40% οι εν λόγω κυρίες είχαν τουλάχιστον μια εξωσυζυγική σχέση προτού κλείσουν το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους. Όταν όμως η στατιστική μελέτη εσπάστηκε σ’ εκείνες που εργάζονταν, τα συμπεράσματα διαφοροποιήθηκαν: το 33% των παντρεμένων νοικοκυρών είχαν συνάψει εξωσυζυγικό δεσμό εντός του ηλικιακού ορίου των σαράντα χρόνων, ενώ το ποσοστό ανερχόταν στο 47% για ας πλήρως απασχολού­μενες εργαζόμενες συζύγους. Στα χρόνια που μεσολάβησαν έκιοτε σημειώθηκε κάθετη αύξηση στον αριθμό των εργα­ζομένων γυναικών, εξέλιξη που συνέβαλε σε μια αντίστοιχη άνοδο του αριθμού των παρασιρατημένων συζύγων. Καθό­τι η ευνοϊκή συγκυρία είναι ένας από τους παράγοντες δια­μόρφωσης του φαινομένου των παράνομων δεσμών, ο τό­πος εργασίας εξελίχθηκε βαθμιαία σε πρωταρχικό πεδίο επαφών που οδηγούν στην ερωτική εκτροπή.
Οι περισσότεροι έχουμε διαπιστώσει ή βιώσει την έλξη που μπορεί να αναπτυχθεί από τη στενή επαγγελματική συνεργασία. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που συνδέθηκαν ερω­τικά με τον Τζέιμς προέρχονταν από τον ευρύτερο χώρο εργασίας του. Βρέθηκα για πρώτη φορά αντιμέτωπη μ’ αυτήν την πτυχή του φαινομένου σε ηλικία μόλις είκοσι πέντε χρόνων, όταν εργαζόμουν για λογαριασμό ενός άνδρα πολύ μεγαλύτερου, πάμπλουτου και πανίσχυρου, αρ­κετά εκλεπτυσμένου -και ο οποίος με έβρισκε υπέροχη. Εγώ κολακεύτηκα, και η στενή επαγγελματική συνεργα­σία δημιούργησε ένα κλίμα άκρως ευνοϊκό για τη σύναψη ερωτικού δεσμού ανάμεσά μας. Μολονότι δεν υπέκυψα τελικά στον πειρασμό, η εμπειρία υπήρχε άκρως διαφωτιστική αφού μ’ έπεισε πως είμαστε όλοι επιρρεπείς στο παραστράτημα. Όταν διαπίστωσα ότι διατρέχω κι εγώ τον κίνδυνο να παρασυρθώ, εγκατέλειψα την εσφαλμένη συμ­βατική αντίληψη ότι μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες αν­θρώπων εμπλέκονται σε παράνομους δεσμούς.


http://www.boro.gr/89789/apistia-oi-2-typoi-anthrwpwn-poy-prepei-na-prosexeis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.