Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί βλάπτουν το σεξ οι «50 αποχρώσεις του γκρι»;

Τα βιβλία που πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε 51 γλώσσες ενώ γυρίσθηκαν και σε ταινία απενοχοποίησαν το σαδομαζοχιστικό σεξ καθώς ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να γίνουν πιο « άγριοι» στο κρεβάτι χωρίς όμως να τους προτρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Αλλά και οι νέες κυρίως γυναίκες που λατρεύουν την ερωτική τριλογία «50 αποχρώσεις του γκρι» φαίνεται ότι επηρεάζονται από το μυθιστόρημα καθώς μιμούνται την ηρωίδα του βιβλίου, υιοθετώντας συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Συγκεκριμένα η δρ Σάρλοτ Τζόουνς, επικεφαλής της Επιτροπής Οικογενειακών Ιατρών της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας (ΒΜΑ), υποστηρίζει ότι η τριλογία που περιγράφει σκηνές υποταγής και σαδομαζοχισμού ενθαρρύνει τα ζευγάρια να γίνουν πιο «περιπετειώδη» στο κρεβάτι, χωρίς να λαμβάνουν τις απαιτούμενες προφυλάξεις.
Σύμφωνα με τις επίσημες, βρετανικές στατιστικές από την κυκλοφορία των βιβλίων ( 2011) έως σήμερα παρατηρείται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων στις ηλικίες κυρίως άνω των 45 ετών.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερες από 650 εθελόντριες και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Women’s Health» ηλικίας 18 έως 24 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες γυναίκες απολάμβαναν το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είχαν αυξημένες πιθανότητες να κάνουν σεξ με πολλαπλούς συντρόφους, να υπερκαταναλώνουν αλκοόλ, να πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και να έχουν ερωτικό σύντροφο που τις κακοποιούσε λεκτικά.
Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Έιμι Μπονόμι καθηγήτρια του Τμήματος Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Μελετών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δήλωσε πως «εάν οι γυναίκες εκδήλωσαν πρώτα κάποια επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως οι διατροφικές διαταραχές, η ανάγνωση της τριλογίας μπορεί να ενίσχυσε τις αρνητικές απόψεις τους και ενδεχομένως να επιδείνωσε τα τραύματα που ήδη βιώνουν». Και συνέχισε: «Αντιστοίχως, εάν διάβασαν πρώτα τα βιβλία και μετά εκδήλωσαν τις ριψοκίνδυνες συμπεριφορές, αυτά μπορεί κάλλιστα να συνέβαλαν στην εμφάνισή τους».
Αυξάνονται τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Να υπενθυμιστεί εδώ ότι παλαιότερη μελέτη έχει συσχετίσει το ίδιο μυθιστόρημα με αύξηση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους 45άρηδες.
Στοιχεία από τον κυβερνητικό οργανισμό Public Health England (PHE), που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας, αποκάλυψαν ότι στην Αγγλία τα κρούσματα σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων (εξαιρουμένων των χλαμυδίων) στις ηλικίες άνω των 65 ετών καταγράφτηκε αύξηση κατά 7% κάθε χρόνο από το 2011 και μετά, ενώ στις ηλικίες 45-64 ετών κατά 3%.
Αντίστοιχα στη Σκωτία, τα κρούσματα έρπη των γεννητικών οργάνων εκτοξεύθηκαν στο 14% στις ηλικίες άνω των 50 ετών και κατά 10% εκείνα των χλαμυδίων.«Είναι καλά τεκμηριωμένη η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων στις ηλικίες άνω των 50… Ενθαρρύνουμε τα άτομα αυτών των ηλικιών να υποβάλλονται στις προληπτικές εξετάσεις και να χρησιμοποιούν προφυλακτικά στις ερωτικές επαφές τους», δήλωσε πρόσφατα εκπρόσωπος του Public Health England.

πηγη :http://www.care24.gr/giati-vlaptoun-to-sex-oi-50-apoxrwseis-tou-gkri/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.