Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν δεν καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα νερού;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν πίνετε αρκετή ποσότητα νερού ημερησίως; Επιστήμονες από τη Βρετανία συστήνουν σε όλες τις γυναίκες να καταναλώνουν τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα, καθώς τα οφέλη του για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, τη ψυχολογία αλλά και την ομορφιά είναι πολλά.
Δείτε παρακάτω τι συμβαίνει στον οργανισμό όσων δεν πίνουν πολύ νερό:
1.Είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν καρκίνο, πέτρες στα νεφρά, προβλήματα του ουροποιητικού και του παχέος εντέρου, ακόμα και να πάθουν καρδιακή προσβολή
2.Χωρίς νερό δεν ενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Αποτέλεσμα; Κακή λειτουργία του οργανισμού, λιγότερες καύσεις και τάση για πρόσληψη βάρους.
3.Χρειάζονται περισσότερη σκέψη για να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντά τους. Στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο Kings College του Λονδίνου, οι επιστήμονες σε πείραμα που πραγματοποίησαν το 2011, διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των αφυδατωμένων εφήβων είχε συρρικνωθεί και έτσι όταν τους ζητήθηκε να παίξουν ένα παιχνίδι με πρόβλημα προς επίλυση, έκαναν αρκετή ώρα μέχρι να το λύσουν.
4.Τρώνε περισσότερο φαγητό. Έρευνα από το Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και την Water Research, διαπίστωσε ότι εκείνοι που έπιναν δύο με οκτώ ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν 75 έως 90 θερμίδες λιγότερες, από εκείνους που δεν έπιναν.
5.Το δέρμα τους φαίνεται πιο ζαρωμένο. Στην έρευνα για το βιβλίο του, ο Murad διαπίστωσε ότι το νερό γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του δέρματος και ζωντανεύει μια θαμπή επιδερμίδα.
6.Έχουν κακή διάθεση. Το 2009, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts ζήτησαν από τα μέλη των ανδρών και των γυναικών να συμμετάσχουν σε 60 έως 75 λεπτά υψηλής έντασης αεροβική άσκηση, χωρίς να πίνουν αρκετό νερό, ενώ άλλοι να πίνουν κατά τη διάρκεια ώστε να ενυδατώνονται επαρκώς. Η αφυδατωμένη ομάδα ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσει αίσθημα κούρασης, σύγχυσης, θυμού ή και κατάθλιψης.
http://www.star.gr/Pages/Fashion.aspx?art=263023&artTitle=ti_symvainei_ston_organismo_mas_otan_den_katanalonoume_arketi_posotita_nerou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.