Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα καταπολεμήσετε –οικονομικά πάντα- την ανία του Σαββατοκύριακου;

Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω ιδέες, και καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος, τότε είναι που οι αργίες θα φαντάζουν ακόμα πιο γιορτινές...
Είναι κάποια Σαββατοκύριακα που δεν έχετε τη διάθεση να κάνετε απολύτως τίποτα, αλλά να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι και να βλέπετε υπνωτισμένοι τους δείκτες του ρολογιού να κάνουν κύκλους ξανά και ξανά. Το να συμβεί αυτό 1-2 Σαββατοκύριακα, ίσως εκφράζει την ανάγκη σας για ξεκούραση και πλήρη αποδέσμευση από τις έννοιες και τα άγχη της καθημερινότητας.

Αν όμως συμβαίνει εδώ και πολλά σαββατοκύριακα, καλό θα ήταν να βγείτε άμεσα από αυτό το τούνελ της βαρεμάρας και να αξιοποιήσετε τις αργίες σας, όπως αξίζει σε εσάς και όπως αξίζει και στις αργίες να αξιοποιηθούν.
Αν μάλιστα ακολουθήσετε και τις παρακάτω ιδέες, και καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος, τότε είναι που οι αργίες θα φαντάζουν ακόμα πιο γιορτινές...
1. Πηγαίνετε στην πρώτη προβολή
Μην περιμένετε τη νυχτερινή προβολή του Σαββάτου, μόνο και μόνο επειδή είναι Σάββατο και μπορείτε να ξενυχτήσετε, για να πάτε σινεμά. Επιλέξτε την απογευματινή, που σε πολλούς κινηματογράφους είναι και οικονομικότερη και ξεκινήστε τη βραδιά σας από νωρίς. Καλύτερα να δείτε μια ταινία το απόγευμα, όσο ασυνήθιστο και αν το νιώθετε, από το να περάσετε όλη τη μέρα στο κρεβάτι και όταν έρθει η ώρα της νυχτερινής προβολής να έχετε ήδη φορέσει τις πιτζάμες σας.
2. Πηγαίνετε στο πάρκο
Η ιδανική λύση θα ήταν να πάτε μια εκδρομή στην εξοχή, αλλά επειδή βαριέστε να οργανώσετε κάτι τόσο.. μεγαλεπήβολο, συμβιβαστείτε με το πάρκο. Η πόλη έχει πάρκα και μικρές ή μεγαλύτερες ανάσες πράσινου, που ποτέ δεν εκμεταλλευόμαστε οι περισσότεροι. Η επαφή με τα δέντρα και το χώμα, έστω και αν βρίσκονται σε ένα αστικό πλαίσιο, πάντα φτιάχνει τη διάθεση, αλλάζουν οι παραστάσεις και ξαφνικά το Σάββατο αποκτά μια πιο ενδιαφέρουσα πλευρά.

3. Ακολουθήστε το πρόγραμμα ενός τρίτου
Αν το δικό σας πρόγραμμα μοιάζει βαρετό ή λάμπει δια της απουσίας του, τότε δοκιμάστε να εφαρμόσετε το πρόγραμμά ενός φίλου ή του συντρόφου σας. Ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται επίσης, αν όχι περισσότερο, βαρετό, τουλάχιστον θα έχετε παρέα και θα το έχει οργανώσει κάποιος άλλος, οπότε γλιτώνετε την αγγαρεία του προγραμματισμού, που έχει παίξει και αυτός μεγάλο ρόλο, σε όλα τα Σαββατοκύριακα, που έχουν περάσει τελείως αδρανή και άπραγα
.4. Δείτε τους φίλους σας
Όταν δεν έχετε το κουράγιο να σηκωθείτε από το κρεβάτι και το πάπλωμα, αν και πουπουλένιο, ζυγίζει 10 τόνους, τότε ζητήστε τη βοήθεια των φίλων σας και κανονίστε να τους δείτε για ένα καφέ ή ένα απογευματινό κονιάκ. Όσο πιο σύντομα κανονίσετε να τους δείτε, τόσο το καλύτερο, γιατί οι χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται από νωρίς το απόγευμα, δεν βοηθούν στην κοινωνικοποίησή μας, όσο προάγουν την απομόνωση. 
5. Οργανώστε μια βραδιά με επιτραπέζια
Επειδή, σαν κι εσάς, σίγουρα, υπάρχουν κι άλλοι στον κύκλο σας, κάντε τους εσείς το χατήρι μια φορά και οργανώστε μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια στο σπίτι σας. Το να το οργανώσετε εσείς, άλλωστε, χρειάζεται το ελάχιστο των δυνάμεων σας, καθώς αρκεί να το πείτε σε έναν από τους φίλους σας και εκείνος θα φροντίσει να το διαδώσει στους υπόλοιπους. Ζητήστε από όλους, καθώς θα έρχονται να φέρουν και από ένα σνακ ή ένα μπουκάλι κρασί και το μόνο που έχετε εσείς, τελικά, να κάνετε είναι να ξεσκονίσετε λίγο το σαλόνι και αυτό, ακόμα, όχι με ιδιαίτερο ζήλο
.6. Πηγαίνετε πεζοπορία
Εάν έχετε ήδη εξερευνήσει όλα τα πάρκα της πόλης, τότε κάντε το μεγάλο βήμα και λάβετε μέρος σε μια από τις πεζοπορίες που διοργανώνουν πολλοί σύλλογοι. Το κόστος είναι μικρό και η απόλαυση της περιπέτειας ανεκτίμητη. Η επαφή με τη φύση κάνει μόνο καλό, ακόμα και αν θεωρείτε τον εαυτό σας παιδί της πόλης.
Όσο κι αν βαριέστε στη σκέψη, αρκεί να το δοκιμάσετε μια φορά και θα εκπλαγείτε από την προσμονή που θα έχετε μετά για κάθε επόμενη εκδρομή που θα διοργανώνει ο κάθε πεζοπορικός σύλλογος, και αυτό μέχρι να αρχίσετε να οργανώνετε εσείς τις δικές σας με τους φίλους σας.
7. Μάθετε πράγματα
Έστω ότι δεν είστε παιδί της φύσης και επιμένετε πως βαριέστε ανελέητα, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή που μπορείτε να κάνετε είναι μέχρι την πόρτα για να ανοίξετε στο delivery. Υπάρχει, όμως, ελπίδα και για εσάς και έχει το διεθνές όνομα «internet». Παραμείνετε, λοιπόν, αφού αυτό θέλετε, στο κρεβάτι και πάρτε μαζί σας και το lap top ή το tablet και διαβάστε στο διαδίκτυο για πράγματα που δεν έχετε το χρόνο να διαβάσετε τις υπόλοιπες μέρες, μάθετε μια τέχνη μέσα από μαθήματα στο YouTube, ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο και αποκτήστε γνώσεις που οι παππούδες ούτε διανοούνταν ότι θα αποκτήσουν ποτέ.
Έχετε το θαυματουργό εργαλείο του internet στα χέρια σας, μην αφήνετε και αυτό να πηγαίνει στράφι, επειδή, απλά...βαριέστε!
http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/46493/pos-tha-katapolemisete-oikonomika-panta-tin-ania-tou-sabbatokuriakou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.