Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είμαστε ή δεν είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μονογαμικοί;


Το 1/3 των γάμων παγκοσμίως είναι καταδικασμένο να αποτύχει καθώς η απιστία βάσει στατιστικών στοιχείων είναι δεδομένη.Μέχρι διακόσια χρόνια πριν, οι άνθρωποι παντρευόντουσαν για να αποδείξουν ότι μπορούν να παραμείνουν μονογαμικοί ή για να μοιράσουν τα χωράφια τους και τις περιουσίες τους. Αυτή η μονογαμία ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι και οι δύο σύζυγοι ήταν απόλυτα πιστοί. Τα χρόνια πέρασαν και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Σήμερα οι άνθρωποι παντρεύονται όχι μόνο για μοιραστούν τις περιουσίες της ή να πάρουν κάποια προίκα αλλά το κάνουν από αγάπη και πάθος. Η ελπίδα των σημερινών παντρεμένων ζευγαριών είναι ότι αυτό το πάθος δεν θα σβήσει ποτέ, δεν θα απατήσει ο ένας τον άλλο και θα τους χωρίσει μόνο ο θάνατος.


Ελα όμως που αυτό δεν συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Πολλοί άνθρωποι που αρχικά δηλώνουν πιστοί και μονογαμικοί κάπου στην πορεία βγαίνουν εκτός και παντρεύονται ξανά και ξανά ελπίζοντας κάθε φορά ότι ο τελευταίος τους γάμος θα διαρκέσει για πάντα. 

Αν και οι μελέτες ποικίλλουν, τελευταία έρευνα έδειξε ότι περίπου το 60% των ανδρών και πάνω από το 45% των γυναικών θα απιστήσει μέσα στο γάμο του. Δηλαδή το 1/3 των γάμων παγκοσμίως είναι καταδικασμένο να αποτύχει καθώς η απιστία βάσει στατιστικών στοιχείων είναι δεδομένη.

Αλλά γιατί κάποιος απατά τον/την σύντροφό του; Κάποιοι λένε ότότι η απιστία οφείλεται σε μια ουσία που ελευθερώνει ο εγκέφαλος την λεγομένη ντοπαμίνη. Δηλαδή μία μικρή παραλλαγή στο γονίδιο που προκαλεί το αίσθημα της ευχαρίστησης, μέσω της ντοπαμίνης, πιθανά να είναι η μοναδική εξήγηση για ένα άτομο που απατά. Οι ερευνητές έχουν... διαπιστώσει, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται με αυτή τη γενετική μεταβολή θα απατήσουν ή θα έχουν παρορμητικές σεξουαλικές συμπεριφορές όπως σεξ μιας βραδιάς, πολύ περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους.

http://www.protothema.gr/life-style/sxeseis/article/458457/eimaste-i-den-eimaste-ftiagmenoi-gia-na-eimaste-monogamikoi/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.