Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το τρώει ο επόμενος

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, γενικώς. Στον έρωτα, όμως, μπορεί να το βάλεις και στην κατάψυξη. Τι και αν δεν το φάει τελικά αυτός για τον οποίο προοριζόταν; Θα το γευτεί θέλοντας και μη σίγουρα ο επόμενος. Γιατί κάποιος πρέπει να πληρώσει για την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί τόσο καιρό από τη σχέση σου. 


Η αλήθεια είναι πως πολλές σχέσεις τελειώνουν πριν προλάβεις να πεις την τελευταία σου φράση, πριν καταφέρεις τελικά να αλλάξεις τους ρόλους και από θύμα να γίνεις θύτης. Και μένεις με το απωθημένο στο χέρι. Τζάμπα πήγαν όλες αυτές οι σκηνές που ονειρευόσουν ότι γυρνάει το έτερον ήμισυ βαθιά μετανοημένο, γονυπετές κατά προτίμηση και σέρνεται σε αυτά ακριβώς τα πατώματα που τα σκούπιζες εσύ θέλοντας και μη τόσο καιρό; Τώρα σε ποια χείλη θα ψήσεις το ψάρι που έχει σχεδόν βρωμίσει τόση ώρα στο χέρι σου; Θα σου πω εγώ. 

Στα χείλη του επόμενου έρωτα που θα πέσει ανυποψίαστος στα δίχτυα σου. Θα τον διαλέξεις προσεχτικά ανάμεσα στο πλήθος. Στο κούτελό τους θα αναγράφεται η λέξη «θύμα» με bold γράμματα. Απαραίτητο προσόν του είναι να κρατάει μεγάλο συναισθηματικό πορτοφόλι, καθώς θα κληθεί να πληρώσει αμαρτίες και μαλακίες αλλωνών. Μόλις, λοιπόν, επιλέξεις προσεχτικά το θύμα σου ξεκινάς να του κάνεις όλα αυτά που σου έκανε ο προηγούμενος έρωτας, που για χάρη ευκολίας θα τον αποκαλούμε εφεξής «θύτη». 

Μπορεί να μην έχεις κρατήσει σημειώσεις για όλα αυτά που πέρασες, αλλά έχουν πλέον γραφτεί ανεξίτηλα στο εσωτερικό σου DNA. Έτσι, αρχίζεις να τα εφαρμόζεις μαρτυρικά ένα-ένα. Θυμάσαι πόσο εκνευριζόσουν όταν αργούσε να απαντήσει στα μηνύματά σου; Μπορεί να έκανε και μια ώρα.

Τώρα εσύ κάνεις και δύο, γιατί είπαμε η εκδίκηση έχει πλέον μπει στο ψυγείο και έχει φουσκώσει σαν ζύμη τόση ώρα που περιμένει. Σου μίλαγε ο θύτης απότομα καμιά φορά; Πάντα εσύ μιλάς στο ανυποψίαστο θύμα σου, με τέτοιο τρόπο που αγγίζεις τα όρια της αγένειας, αλλά δε σε νοιάζει καθόλου.

Θα αναρωτηθείς πώς έτσι πάμε να ξορκίσουμε το κακό και να δώσουμε σε όλους άφεση αμαρτιών. Δικαίως θα σκεφτείς πως σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, οι θύτες είναι κατακαημένοι, καθώς έχουν υπάρξει κάποτε θύματα. Αφού πληγώθηκαν, θα πληγώσουν. Έτσι, όμως είναι σαν να υποστηρίζουμε πως δεν υπάρχουν στις σχέσεις και τα γεννημένα γουρούνια; Δεν έχεις άδικο. 

Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπου κάποιοι διαλέγουν συνεχώς τους ίδιους ρόλους. Το βλέπεις γύρω σου θύματα που αναζητούν αυτόν που θα τους ταπεινώσει, θα τους εξευτελίσει για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία πως όλες οι γυναίκες είναι σκύλες και όλοι οι άντρες βασανιστές. Όμως παραδέξου το, αυτές είναι οι σκοτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στον έρωτα ισχύει το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος, χείρα αντί χειρός, πόδα αντί ποδός». Τα απωθημένα της προηγούμενης σχέσης όλοι τα βγάζουμε στην τωρινή. Είμαστε εκεί στη γωνιά και περιμένουμε, αν όχι τον ίδιο έστω τον επόμενο.

Για αυτό αν πιστεύεις ότι τη γλύτωσες και δεν κοιμήθηκες όπως κακά έστρωσες πρέπει να σε ενημερώσω πως το κρεββάτι σου παραμένει στρωμένο με τα ίδια καρφιά και περιμένει το επόμενο θύμα να ξαπλώσει


Ράινα Μελισσηνού 
http://www.pillowfights.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ευχαριστώ όσους δεν πίστεψαν σε μένα. M’ έμαθαν να μετακινώ βουνά!

Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου..
Εμπνέουν τη φαντασία μου.

5 πράγματα που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν και να μας κάνουν ότι θέλουν.

Χειραγωγώ: να ελέγξω ή να παίξω με κάποιον, χρησιμοποιώντας άδικα ή ύπουλα μέσα προς όφελός μου.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και μπορούν να παραπλανήσουν.