Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι τακτικές της επιτυχίας, στη ζωή και στη δουλειά;

Τι κάνει, τους επιτυχημένους ανθρώπους αυτό που είναι και πως μπορούμε να γίνουμε κι εμείς σαν κι εκείνους;Ο επιτυχημένος επαγγελματίας είναι μεν αφοσιωμένος στη δουλειά του, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ πως η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει στο γραφείο.

Ο χρόνος με την οικογένεια, η χαλάρωση και η καλή φυσική κατάσταση είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι ενός επιτυχημένου τρόπου ζωής, που σχεδόν πάντα οδηγεί σε μια επίσης επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Τι κάνει λοιπόν, τους επιτυχημένους ανθρώπους αυτό που είναι και πως μπορούμε να γίνουμε κι εμείς σαν κι εκείνους;
Επιμερίζουν τη δουλειά
Αν η δουλειά σας είναι απαιτητική, είναι δύσκολο να μη σας ακολουθήσει στο σπίτι, αλλά ακόμα και αυτό όταν συμβαίνει, καλό είναι να έχετε κι εκεί πρόγραμμα. Στο σπίτι προτεραιότητα έχει η οικογένεια και θα πρέπει να της αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται -και χρειάζεστε κι εσείς- μακριά από τη δουλειά. Το διάλειμμα, άλλωστε, με τα παιδιά και τη σύντροφό σας, θα σας δώσει τη δύναμη και το καθαρό μυαλό να συνεχίσετε τη δουλειά σας.
Είναι «ευέλικτοι»
Μπορεί τη μία εβδομάδα να καταφέρετε να κάνετε γυμναστική το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την επόμενη να μην είστε τόσο τυχεροί. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσετε τελείως τη γυμναστική. Όταν το πρόγραμμα είναι φορτωμένο, βάζετε τις προτεραιότητές σας και βρίσκετε τρόπο να χωρέσετε όσα θέλετε και έχετε ανάγκη σε αυτό, ακόμα και αν περιορίζεται το ποτό με τους φίλους σε μια φορά το μήνα. Ακόμα και αυτή η μία φορά, αξίζει την προσπάθεια να μπει στο πρόγραμμά σας
.Δε βλέπουν τηλεόραση
Χωρίς να δαιμονοποιείται η τηλεόραση, όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι μια δημιουργική ή ιδιαίτερα παραγωγική ασχολία. Αν δε, αντιληφθείτε το χρόνο που χάνετε απλά χαζεύοντας τηλεόραση θα συνειδητοποιήσετε, γιατί τελικά οι επιτυχημένοι άνθρωποι δε βλέπουν τηλεόραση. Αν τελικά βλέπετε τηλεόραση, καλό είναι να έχετε πρόγραμμα -όπως συνήθως βάζουμε στα παιδιά- και προτιμάτε να παρακολουθείτε μια συγκεκριμένη εκπομπή, από το να κάνετε ζάπινγκ ασκόπως.
Γυμνάζονται
Η γυμναστική είναι απαραίτητη για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση και η διαφορά όλων των υπολοίπων με τα πολυάσχολα, αλλά πετυχημένα άτομα είναι ότι (οι δεύτεροι) δε βρίσκουν δικαιολογία για να μην κάνουν την καθημερινή τους άσκηση. Δεν αφήνουν τη γυμναστική να εξαρτάται από τις αλλαγές της διάθεσής τους, αλλά την προγραμματίζουν και φροντίζουν να κάνουν τέτοιες ρυθμίσεις στο χρόνο τους, ώστε έστω και λίγο και με κάποιο τρόπο να κρατούν το σώμα τους σε εγρήγορση
.Βάζουν στο πρόγραμμα και τη διασκέδαση
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι που συνάμα είναι και ευτυχισμένοι, μέσα στις προτεραιότητες και τη μηνιαία ατζέντα τους, έχουν και κάποιες ποιοτικές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αυτές οι στιγμές, δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι πολλές ούτε και μεγάλης διάρκειας, αλλά δε λείπουν ποτέ από το πρόγραμμα. Είτε πρόκειται για ένα γεύμα μέσα στην εβδομάδα, είτε για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, σημασία έχει να περάσουν χρόνο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμα και όταν ο χρόνος είναι πιεσμένος. Αν υπάρχει η διάθεση άλλωστε, θα βρεθεί και ο χρόνος.
Βγαίνουν ραντεβού
Οι ερωτικές σχέσεις, είναι οι σχέσεις που μας δίνουν την περισσότερη δύναμη και στήριξη και ένας πετυχημένος άνθρωπος, δεν παύει ποτέ να αναγνωρίζει τη σημασία του συντρόφου του στη ζωή του. Είναι σημαντικό να  περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας, είτε αυτό θα γίνεται μια συγκεκριμένη μέρα την εβδομάδα, είτε αλλάζοντας αυτή τη μέρα ανά εβδομάδα. Είναι πάντα πολύτιμες οι στιγμές που θα έχετε το χρόνο να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες με τον αγαπημένο σας και να μοιραστείτε τις απόψεις σας, ακόμα και αν αυτό διαρκέσει μόνο μισή ώρα.
Έχουν πάντα χρόνο για τους φίλους τους
Η κοινωνική ζωή είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια μιας υγιούς και πετυχημένης ζωής, ακόμα κι αν είναι από τα πιο δύσκολα, δεδομένων των συνθηκών και των πιεσμένων προγραμμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται ρεαλιστικά πλάνα, που θα γίνουν πραγματικότητα και δεν θα εμπλακείτε σε ένα κυκεώνα αναβολών και ανανέωσης ραντεβού.
Μπορεί να μη θυμίζει καθόλου τα νεανικά μας χρόνια, που όλος ο  χρόνος ήταν στη διάθεσή μας, αλλά όσο μεγαλώνουμε μπαίνουν όλα σε προγραμματισμό και μαζί με αυτά και οι φίλοι μας. Έστω κι έτσι, αξίζει η προσπάθεια να τους δούμε και να μη τους χάσουμε
.Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προς όφελός τους
Οι πολυάσχολοι άνθρωποι, που είναι και συνάμα επιτυχημένοι, δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο προς όφελός τους. Ο χρόνος στην τράπεζα, τις δημόσιες υπηρεσίες και το σούπερ μάρκετ είναι ένας χρόνος που μπορούν και γλιτώνουν χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες online υπηρεσίες.
Ακολουθούν ρουτίνες πριν πέσουν για ύπνο
Η διαχείριση του χρόνου, προϋποθέτει την τήρηση ρουτίνας, ακόμα και πριν πέσετε για ύπνο. Όπως βάζετε τα παιδιά σε πρόγραμμα, έτσι θα βοηθήσετε και τον εαυτό σας αν μπείτε οι ίδιοι σε πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει και να ηρεμήσετε, ώστε να καταλήξετε σε έναν ποιοτικότερο ύπνο, αλλά και να γλιτώσετε χρόνο από την επόμενη μέρα ετοιμάζοντας τα ρούχα που θα φορέσετε και το τάπερ με το μεσημεριανό σας
.Ο ύπνος είναι προτεραιότητά τους
Η σημασία του ύπνου είναι αδιαμφισβήτητη και οι έξυπνοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την αξία και την προσφορά εντός 8ωρου ύπνου είναι πάντα επιτυχημένοι. Δεν κερδίζει κανείς, ποτέ, από 4 ώρες ύπνου, όσο κι αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, ακόμα και με αυτές τις λίγες ώρες ξεκούρασης. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά πως μόνο ξεκούραστοι, μπορούν να σκεφτούν καθαρά, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να καταφέρουν πρόοδο στη δουλειά τους.


http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/49680/poies-einai-oi-taktikes-tis-epituxias-sti-zoi-kai-sti-douleia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.