Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι μας εκνευρίζει στο Facebook;

Ενημερωθείτε, για τις ψηφιακές συνήθειες που ενοχλούν τους περισσότερους και κανονίσετε την πορεία σας και τις αναρτήσεις σας...

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι, ουσιαστικά, μια εναλλακτική διάσταση της κοινωνίας μας, γι’ αυτό όπως υφιστάμεθα εκνευριστικούς τύπους και εκνευριστικές συνήθειες στην πραγματική ζωή, το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει και στον ψηφιακό κόσμο.
Όπως, όμως, βρίσκουμε πάντα τρόπους να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τέτοιες καταστάσεις στην καθημερινότητά μας, υπάρχει πάντα τρόπος να γλιτώσετε από τους κουραστικούς του facebook, με λίγα παραπάνω κλικ (στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και στην προσεκτική επιλογή των φίλων).
Έχετε, ωστόσο, υπόψη, πως τις παρακάτω συνήθειες είναι πολύ πιθανό να τις έχετε κι εσείς οι ίδιοι και κάποιος άλλος να σας έχει διαγράψει από φίλο, χωρίς να το έχετε καν αντιληφθεί. Όπως και να έχει, ενημερωθείτε, για τις ψηφιακές συνήθειες που ενοχλούν τους περισσότερους και κανονίσετε την πορεία σας και τις αναρτήσεις σας...
1. Προσκλήσεις σε παιχνίδια
Σε κάποιους αρέσουν τα videogames και σε κάποιους αρέσουν τα facebook games. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε είστε ένας από αυτούς που στέλνουν διαρκώς προσκλήσεις και αναρτήσεις για το νέο σας σκορ στο candy crash και τη «βοήθεια» που χρειάζεστε από τους φίλους σας για να περάσετε στην επόμενη πίστα. Κάποιους δε, μπορεί να τους καταφέρετε και να γίνουν κι αυτοί φανατικοί των παιχνιδιών. Όλους τους υπόλοιπους απλά τους προκαλείτε έντονο εκνευρισμό
.2. Οι φιλοσοφίες ζωής
Δεν είναι κακό να μοιράζεται κανείς μια καλή σκέψη ή το ρητό ενός σοφού μέσω των αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα. Κακό είναι να αναρτά τόσα πολλά που καταντά επίμονος και κουραστικός. Μπορεί να έχετε ανακαλύψει μόλις τη μαγεία του βουδισμού και το Κομφούκιου, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τον καταιγισμό του news feed από αποφθέγματα και οδηγίες για μια καλύτερη ζωή. Στείλτε προσωπικό μήνυμα και σε όποιον πιστεύετε ότι θα ανταποκριθεί και αφήστε τους άλλους να ζήσουν την καθημερινότητά τους ήσυχοι

.3.
 Πολιτικές πεποιθήσεις
Το ίδιο με τις θρησκευτικές συμβουλές ισχύει και με τις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Δεδομένου ότι δε γνωρίζετε προσωπικά όλους σας τους φίλους στο facebook, φροντίστε τουλάχιστον να μην τους προσβάλλετε αν έχετε κάποιες πιο ακραίες πολιτικές και κοινωνικές απόψεις. Κοινοποιείστε τις ιδέες σας μια ανάρτηση, κάντε share ένα πολιτικό άρθρο, αλλά πάντα ορίζοντας ποιος θα το βλέπει και έχοντας λάβει υπόψη το αίσθημα των άλλων.
4. Κάνετε φίλους αδιακρίτως
Το να στέλνετε πρόσκληση φιλίας σε ένα παλιό σας συμμαθητή δεν είναι κακό. Είναι και πολύ ευγενικό υπό μια έννοια. Το να στέλνετε friend request σε ένα τύπο που γνωρίσατε στη χθεσινοβραδινή σας έξοδο, δεν είναι κακό. Δείχνει το ενδιαφέρον σας για εκείνον. Το να στέλνετε πρόσκληση, όμως, σε κάποιον που δεν έχετε γνωρίσει και δεν έχετε ιδέα ποιος είναι, απλά σας τον προτείνει το facebook, επειδή έχετε 2 κοινούς φίλους, δεν είναι ωραίο.
Δεν έχετε κανένα λόγο να το κάνετε, παρά για να αυξήσετε τους φίλους σας και κανένας δεν θα απαντήσει θετικά σε κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έχει κι εκείνος την ίδια τακτική με εσάς.
5.
 Φωτογραφίες πιάτων (άδειων και γεμάτων)
Δοκιμάζετε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και θέλετε όλος ο κόσμος να μάθει πόσο καλά πέτυχε η μανιταρόσουπα που φτιάξατε και πόσο ωραία έχει σταθεί η πάβλοβα που ετοιμάσατε για τη γιορτή σας.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά και την ικανοποίησή σας, αλλά θα πρέπει να διατηρείτε το μέτρο σε αυτό τον ενθουσιασμό. Από ένα σημείο και μετά θα μοιάζει το facebook με κατάλογο εστιατορίου και σε κανέναν δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο.
6. Κουίζ και τεστ προσωπικότητας
«Αν ήμουν εποχή, ποια εποχή θα ήμουν» και «Αν ήμουν είδος μουσικής, ποιος είδος θα ήμουν» και «Αν ήμουν καρτούν, ποιος ήρωας θα ήμουν». Όλες αυτές οι ερωτήσεις, ψάχνουν απαντήσεις και πολλοί είναι διαθέσιμοι να τις δώσουν και καλά κάνουν. Θέλουν όμως και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους, ξεχνώντας και –κυρίως- αγνοώντας πως μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν, αν η δεκατία που έπρεπε να είχατε γεννηθεί είναι η δεκαετία του ’20. Τώρα έχουμε 2014 -σύντομα 2015- και τέτοιους
 7. Tagging στις φωτογραφίες και σε αναρτήσεις
Ο καθένας μπορεί να ανεβάζει ο,τι θέλει και αυτό είναι άλλωστε το νόημα της ελευθερίας του ψηφιακού κόσμου. Αν δε θέλετε όμως να σας tag-άρει στις φωτογραφίες που ανεβάζει από το πάρτυ του περασμένου Σαββάτου, θα πρέπει να του το ζητήσετε. Αν δε θυμάστε το όνομά του γιατί είχατε πιει όλο το μπαρ, τότε απλά αφαιρέστε το tag του ονόματός σας και δεν θα εμφανίζονται τα έκτροπά σας στον τοίχο σας, ούτε στις φωτογραφίες σας.
8. Απόπειρες σωτηρίας του κόσμου
Μπορεί να σας απασχολεί η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των γυναικών και η μόλυνση του κόλπου του Μεξικό, αλλά αν ενδιαφέρεστε πραγματικά θα πρέπει να αναλάβετε δράση πιο ενεργή από το να ανεβάζετε στο facebook, σχετικές αναρτήσεις που προσκαλούν σε δήλωση υποστήριξης και τη συλλογή υπογραφών.
Τέτοιες κινήσεις, δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα και αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τον πλανήτη και την εξέλιξη της κοινωνίας, ασχοληθείτε ενεργά με κάποια εθελοντική οργάνωση ή βρείτε κάποιο πιο αποδοτικό τρόπο να πετύχετε την αλλαγή, από ένα απλό... share
9. Οι υπερβολές
Όπως, όταν βρίσκεστε σε μια συγκέντρωση στο σπίτι ενός φίλου και σας κουράζει ο τύπος που δε σταματάει να μιλάει  για τον εαυτό του, είναι λογικό να σας κουράζει ο τύπος στο facebook που κάθε ώρα ανεβάζει μια φωτογραφία ή ένα άρθρο που διάβασε και σχολιάζει σχετικά, είτε εκδηλώνει τα συναισθήματα που του προκαλεί εκείνη τη στιγμή το αφεντικό του, είτε απλά το παρακάνει με τις αναρτήσεις του.
Είναι κουραστικό, οι αναρτήσεις ενός και μόνο ατόμου να κατακλύζουν τον τοίχο σας, αναγκάζοντάς σας έτσι σε πιο δραστικές λύσεις, που αναφέρουμε στην εισαγωγή.

http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/47847/ti-mas-ekneurizei-sto-facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.