Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπορούν τα λόγια να αντικαταστήσουν τις πράξεις;

Η γνωστή διαμάχη, οι ατέλειωτες παρεξηγήσεις και οι βαθιές απογοητεύσεις. Όλα αυτά προέρχονται από την ανικανότητα κάποιων ανθρώπων να κάνουν πράξη αυτά που υπόσχονται. Ζούμε όμως στην εποχή της συνήθειας, είναι δυνατό και αυτό να μην μας πειράζει;




Αρχικά, ας δούμε από που ξεκινάει όλο αυτό. Άνθρωποι ενθουσιασμένοι και άνθρωποι παραμυθάδες, αυτές είναι οι δύο κύριες κατηγορίες ανθρώπων που προσφεύγουν στο να λένε λόγια χωρίς να σκεφτούν αν θα μπορέσουν να τα μετατρέψουν σε πράξεις. Οι πρώτοι, εξαιτίας του ενθουσιασμού τους δεν μπορούν να διαχωρίσουν τι είναι εφικτό και τι όχι, νιώθουν μια πρωτόγνωρη χαρά που τους κάνει να πιστεύουν ότι  είναι ικανοί για όλα. Οι δεύτεροι, δε, είναι από τη φύση τους έτσι, ώστε για διάφορους λόγους, κυρίως προς το συμφέρον τους, όλο υπόσχονται πράγματα αδιαφορώντας για το αν μπορούν να τα τηρήσουν.



Η αντίδρασή μας για μία τέτοια είδους κατάσταση θα έπρεπε να ήταν η απαίτηση έναντι των υπαιτίων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αντί για αυτό όμως, μένουμε όλοι σιωπηλοί.  Σιγοψιθυρίζουμε στον εαυτό μας ένα ‘δεν πειράζει’ και δίνουμε χώρο στους ίδιους και την ψευδαίσθηση στον εαυτό μας ότι θα ικανοποιηθούμε την επόμενη φορά.



Ίσως αυτό γίνεται γιατί έχουμε απογοητευτεί αρκετά από τέτοιου είδους καταστάσεις στο παρελθόν, οπότε τώρα δεν μας κάνει τόση εντύπωση όταν συμβαίνουν. Έχουμε γίνει τόσο δεκτικοί σε όλο αυτό, που αν κάνουμε μια ανασκόπηση στα άτομα που είχαμε δίπλα μας, στο τι ακριβώς έκαναν για εμάς από όλα αυτά που έταζαν σε εμάς θα εκπλαγούμε με το πόσο εθελοτυφλούμε. Και, αν δεν τους το πούμε τότε θα συνεχίσουν έτσι, να μιλάνε εκ του ασφαλούς, όποιοι κι αν είναι, ότι κι αν σημαίνουν για εμάς.

Τα λόγια δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν άρτια τις πράξεις. Για αυτό να απαιτείτε αυτό που σας τάζουν, μην αφήνετε τον καθένα να σας βομβαρδίζει με υποσχέσεις γιατί τον αφήνετε να σας επηρεάζει.  Άθελα σας τον εκτιμάτε το ίδιο με άλλους που πραγματοποιούν ότι σας τάζουν. Και έτσι γεννιέται η αδικία- ακριβώς έτσι είστε αδιάφοροι ανάμεσα σε ανθρώπους που πράττουν αυτό που λένε και εκείνους που δεν το κάνουν. Και, ευτυχώς ή δυστυχώς, έχουν τεράστιες διαφορές, οι οποίες καλό θα ήταν να εντοπίζονται και να λαμβάνονται υπόψιν. 













flowmagazine.gr
photo of lekkyjustdoit at freedigitalphotos.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.