Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι!



Να φάω πριν κάνω γυμναστική ή να μη φάω; Ιδού η απορία! Πράγματι, το αν θα πρέπει να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι ή όχι έχει απασχολήσει πολύ κόσμο. Υπάρχουν άτομα που λένε ότι θα πρέπει να φας ένα καλό γεύμα πριν τη γυμναστική, ενώ άλλοι που υποστηρίζουν ότι με άδειο στομάχι καις θερμίδες γρηγορότερα. Ποιος είναι τελικά ο σωστότερος τρόπος;


 Η απάντηση βρίσκεται στο τι αποτελέσματα ψάχνεις να έχεις  μετά από οποιαδήποτε άσκηση.Και επειδή μας αρέσει να έχουμε όσο το δυνατόν μια σφαιρική άποψη σε όλα τα θέματα, ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι. Σου τα παρουσιάζουμε, έτσι ώστε να γνωρίζεις τι συμβαίνει στο σώμα σου και να επιλέξεις τι ταιριάζει στον οργανισμό σου

Τι συμβαίνει όταν γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι

                                       

Καις περισσότερο λίπος


                                         gimnastiki me adeio stomaxi kaiei perissotero lipos

Αυτό που συμβαίνει όταν τρως είναι ότι οι θερμίδες μετατρέπονται σε ενέργεια και μοιράζονται στο σώμα σου ανάλογα με τις ανάγκες που έχει. Εάν φας και μετά από λίγο ξεκινήσεις τη γυμναστικής, τότε το σώμα σου θα χρησιμοποιήσει τις θερμίδες που πήρες ως ενέργεια που απαιτείται για τις ασκήσεις σου.

Βέβαια, το σώμα σου είναι πολύ πιθανό ότι την απαραίτητη ενέργεια την έχει χωρίς να χρειαστεί να φας. Πως; Από τις λεγόμενες αποθήκες λίπους που έχουμε. Εάν επιλέξεις, λοιπόν, να γυμναστείς με άδειο στομάχι, ο οργανισμός σου θα κάψει από το “περίσσιο” λίπος- το οποίο στην τελική είναι και αυτό που προσπαθείς να ξεφορτωθείς εξ’ αρχής.

                                               

Μπορεί να σου προκαλέσει λιγότερη ζάλη- αναγούλα

                                               adiathesia en wra gimnastikis ediva.gr



Δεν υπάρχει γιαγιά που να μην έχει πει ” μη μπεις στη θάλασσα τώρα που έφαγες, μπορεί να ζαλιστείς ή να κάνεις εμετό!”. Σίγουρα το έχεις ακούσει τουλάχιστον μια φορά! Να σου πω όμως κάτι; Δίκιο είχε η γιαγιά και μπορώ να στο αιτιολογήσω. Οι συχνότεροι λόγοι που θα νιώσεις ανακατωσούρα και αδιαθεσία ενώ γυμνάζεσαι είναι αφυδάτωση, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πολύ φαγητό, λίγο πριν τη γυμναστική.

Το να φας και μετά να ξεκινήσεις να τρέχεις ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι καλή ιδέα μιας και αναγκάζεις τον εαυτό να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Να επεξεργαστεί την τροφή, να παράξει τα κατάλληλα οξέα για την χώνεψη και να κάψει λίπος. Καθόλου καλή ιδέα. Όσον αφορά τους άλλους δυο παράγοντες η λύση είναι απλή. Πιες ένα ποτήρι χυμό πριν την άσκηση, έτσι ώστε να είσαι και ενυδατωμένη και τα επίπεδα σακχάρου σου να είναι νορμάλ.





http://www.ediva.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.