Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έναν άνθρωπο να μας προσέχει σαν τα μάτια του θέλουμε

Συνεχώς ψάχνουμε το άλλο μας μισό. Εκείνον τον άνθρωπο που θα κουμπώσει τέλεια με τη δική μας προσωπικότητα. Μέχρι και ταξίδια γύρω απ 'τον κόσμο έχουν γίνει. Τελικά υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, που να είναι του γούστου μας. Που όταν θα τον γνωρίσουμε να πούμε, ναι αυτός είναι, αυτό που θέλω στη ζωή μου.


Αλλά πώς πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος; Τι θέλουμε ακριβώς; Να έχει χιούμορ; Να μας καταλαβαίνει και να μας ακούει; Να μας κάνει όλα τα θελήματα; Τι από όλα ή μήπως όλα; Ιδού η απορία. Ξεκινάει η μεγαλύτερη συζήτηση σε θέματα σχέσεων, γι αυτό αξίζει να την αναλύσουμε.

Αυτό που όλοι θέλουμε είναι πολύ απλό, έναν άνθρωπο να μας προσέχει σαν τα μάτια του. Να μας φροντίζει, σαν να είμαστε εκείνα τα εύθραυστα, πορσελάνινα μπιμπελό. Έναν τέτοιο άτομο θέλουμε. Να μας φροντίζει, να μας προσέχει και να ανησυχεί για εμάς. Τι πιο υπέροχο; Να έχεις κάποιον που να φροντίζει να είσαι πάντα καλά. Να χαίρεται με τη χαρά μας και να μένει στο πλευρό μας στις λύπες.

Να μας φροντίζουν σαν τα μάτια τους. Δε βγήκε τυχαία η φράση. Τα μάτια αποτελούν σημαντικό κομμάτι του σώματος και πολύ ευαίσθητο. Πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε. Είναι εκείνα που μας βοηθάνε να βλέπουμε, να κοιτάμε τον κόσμο γύρω μας. Δεν είναι τυχαίο που τα μάτια μας αποτελούν τόσο σημαντικό κομμάτι, αφού η οπτική αίσθηση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Όποιον και να ρωτήσεις το ίδιο ακριβώς θα σου πει ότι θέλει απ' τον άνθρωπό του. Γιατί κανένας μας δε θα ήθελε να είναι με κάποιον που τον αγνοεί, που δε νοιάζεται, κάποιον που δε μας αγαπάει και δε μας προσέχει. Δε ζητάμε και τον ουρανό με τα άστρα πια. Αν το καλοσκεφτούμε δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα. Είναι καταπληκτικό όταν ο άλλος νοιάζεται και βάζει τις δικές μας προτεραιότητες πάνω απ? τις δικές του.

Ό,τι και να γίνει είναι πάντα εκεί για να μας ακούσει, να μας δείξει το σωστό δρόμο. Να μας δείχνει πως είμαστε σημαντικοί κι ότι είναι διατεθειμένος να μας παραχωρήσει κι όλο τον κόσμο του, αρκεί να θέλουμε. Να προσπαθεί και να κάνει την κάθε μας μέρα, να είναι ένα θαύμα. Τα μόνα δάκρυα που θα κυλάνε στα μάτια μας θα είναι δάκρυα χαράς.Έναν τέτοιον άνθρωπο θέλουμε όλοι στο πλευρό μας. Να ξυπνάμε το πρωί μαζί και να υπάρχει ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας ένα χαμόγελο, που θα ξέρουμε πως ζωγραφίστηκε χάρη σε αυτόν κι εκείνος το μόνο που θα σκέφτεται να είναι να μη σβήσει για κανέναν λόγο.

Θα μας πουν εγωιστές, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως ο άνθρωπος απ? τη φύση του είναι εγωιστής και θέλει να τα έχει όλα. Ειδικά στην αγάπη. Αλλά γιατί να θέλουμε κάτι λιγότερο; Ναι, είμαστε περήφανοι και ναι, θέλουμε κάποιον που να μας προσέχει σαν τα μάτια του και δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό.

Όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον τέλειο, είναι απλό, δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος και να υπήρχε όμως δε θα τον θέλαμε. Απ' τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε κάποιον που να μας νοιάζεται και να μας προσέχει. Δεν υπάρχει κάτι πιο τέλειο από αυτό.

Για αυτό να μας προσέχετε και να μας αγαπάτε σαν τα υπέροχα μάτια σας.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Αποκριάτικες στολές φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας!

Αν δεν σας αρέσουν οι τυποποιημένες αποκριάτικες στολές του εμπορίου που έχουν συγκεκριμένα θέματα και είστε λάτρεις του χειροποίητου σας προτείνουμε γρήγορες, εύκολες και πολύ οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας ή με βοήθεια του παιδιού, τη φετινή αποκριάτικη στολή. Με οδηγό τη φαντασία και την έμπνευση μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε στο σπίτι και να μεταμορφώσετε τα παιδιά σε χαρούμενους καρναβαλιστές.