Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όσα πρέπει να προσέχει μια γυναίκα το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα το καλοκαίρι ώστε να μην έχει προβλήματα με την υγεία της.
Το καλοκαίρι έφτασε μαζί με τους ανεπιθύμητους επισκέπτες για κάθε γυναίκα. Τις λοιμώξεις. Λίγο τα συχνά μπάνια στην θάλασσα, λίγο η άμμος, λίγο η ζέστη, οι μύκητες είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες με αποτέλεσμα να προκαλούν ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή αλλά και να ανεβάζουν πυρετό.

Ο Δημήτρης Τσιάμπας, μαιευτήρας- χειρουργός-γυναικολόγος στο ΙΑΣΩ, μίλησε για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να αποφύγουμε τις λοιμώξεις.
Οι πιο συχνές λοιμώξεις “χτυπούν” συχνότερα τις γυναίκες το καλοκαίρι είναι οι κολπίτιδες από μύκητες. Για να τους αποφύγουμε θα πρέπει να προσέξουμε την υγρασία και το υποαερισμό της ευαίσθητης περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι δε φοράς το βρεγμένο μαγιό για αρκετή ώρα αλλά να φροντίζεις να το αλλάζεις με ένα άλλο στεγνό το οποίο έχεις από πριν στην τσάντα σου.

Επίσης, να αποφεύγεις να φοράς στενά ρούχα όσο γυμνασμένο σώμα και αν έχεις. Η ζέστη σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα απαγορεύουν στην κάτω περιοχή σου να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μύκητες.
Σε περίπτωση που επιβάλλεται να φοράς στενά ρούχα, να το κάνεις τις ώρες που πρέπει και τις υπόλοιπες να επιλέγεις πιο άνετα και αέρινα. Μια καλή επιλογή είναι οι φούστες και τα φορέματα ενώ να προσέξεις τα εσώρουχά σου να μην σε πιέζουν.
Ουρολοίμωξη; Ευχαριστώ δε θα πάρω
Στο θέμα των ουρολοιμώξεων, δεν κολλάς από τη θάλασσα, όπως λέει ο αστικός μύθος. Έχει σχέση με το νερό που πίνεις, το σωστό πλύσιμο της περιοχής αλλά και την σεξουαλική σου συμπεριφορά. Για παράδειγμα, καλό είναι να πίνεις περισσότερα από 2,5 λίτρα νερό τη μέρα και αν δουλεύεις κάτω από τον ήλιο τότε η ποσότητα πρέπει να είναι μεγαλύτερη.
Επιπλέον, φρόντισε στις πισίνες όπου κολυμπάς να είναι καθαρές καθώς σε εκείνες που δεν συντηρούνται συχνά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης λοιμώξεων.
Άλλο ένα θέμα που πρέπει να προσέξεις είναι η σεξουαλική σου συμπεριφορά. Το καλοκαίρι φέρνει ερωτική εφορία και ανεβάζει τη λίμπιντο με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε ερωτικές… περιπέτειες. Η εναλλαγή συντρόφων σε συνδυασμό με το ότι ίσως να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σου, από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Δεν είναι άσχημο να χαλάσουν οι διακοπές σου επειδή δεν πρόσεξες την υγεία σου;
Αν αισθανθείς τσούξιμο ή πόνο κατά την ούρηση, παρατηρήσεις υπερέκκριση υγρών στην ευαίσθητη περιοχή ή ανεβάσεις πυρετό επικοινώνησε αμέσως με τον γυναικολόγο σου ώστε να σου πει τι πρέπει να κάνεις.
Το στήθος σου και τα μάτια σου
Εκτός από την ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να προσέξεις και το στήθος σου. Η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σου και ειδικά στους μαστούς. Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά του καρκίνου στο στήθους έχουν αυξηθεί στις γυναίκες κάτω των 30 ετών. Για αυτό το λόγο απέφυγε να κάνεις ηλιοθεραπεία τις ώρες 11.00 – 17.00 όπου η υπεριώδης ακτινοβολία είναι έντονη, να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να αποφεύγεις το solarium.
Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές θα αποφύγεις τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και θα περάσεις τις διακοπές σου χωρίς κάποια ενόχληση.





http://www.anapnoes.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ζώδια: Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Φλερτ Χωρισμός Απιστία Αρνητικά χαρακτηριστικά

Σκάκι η ζωή

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.