Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα είστε γεμάτες ενέργεια στη δουλειά μέσα στο βαθύ καλοκαίρι

Πόσες φορές σας έχει τύχει να νιώθετε ξαφνικά εξάντληση ενώ βρίσκεστε στο χώρο εργασίας; Ενώ ξυπνάτε και είστε όλο ενέργεια, όσο περνάει η μέρα νιώθετε ότι η απόδοσής σας μειώνεται συνεχώς. Και τότε τι κάνετε; Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι να βάλετε ακόμη ένα φλιτζάνι καφέ. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλοι τρόποι που σας βοηθάνε να έχετε ενέργεια όλη μέρα.


Να κοιμάστε τις σωστές ώρες. Ο καλός και ποιοτικός ύπνος αποτελεί  βασικό παράγοντα για να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα και να είστε πιο παραγωγικοί. Φυσικά θα υπάρξουν και φορές που θα ξενυχτήσετε, όμως καλό είναι να μη σας γίνει συνήθεια και να κοιμάστε 6 με 7 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Να γυμνάζεστε το πρωί πριν πάτε στη δουλειά. Η πρωινή γυμναστική είναι ένας τρόπος για να έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν αρχίσετε να γυμνάζεστε τις πρωινές ώρες, θα διαπιστώσετε ότι θα είστε πιο αποδοτικές στη δουλειά και θα έχετε ενέργεια όλη μέρα.

Να τρώτε πρωινό. Το πρωινό γεύμα δεν σας χορταίνει μόνο, αλλά σας παρέχει επίσης την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ημέρας.

Να πίνετε νερό. Όλο το χρόνο αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πολύ εύκολο να αφυδατωθείτε, γι αυτό πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Τα συμπτώματα της ήπιας αφυδάτωσης, ειδικά αν εργάζεστε σε κλειστούς χώρους,  είναι υπνηλία, αδυναμία και ο πονοκέφαλος.

Να τρώτε ελαφριά το μεσημέρι. Δεν πρέπει να παραλείπετε το μεσημεριανό γεύμα, όμως αν διαπιστώσετε ότι σας φέρνει υπνηλία, τότε μειώστε την ποσότητα.

Πηγή: jenny.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αδρανεια Αναβλητικοτητα Φυγοπονια Δειλια -Καταστροφικές Αναβολές

” Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών”                                                                    Μενέλαος Λουντέμης

Ευχαριστώ όσους δεν πίστεψαν σε μένα. M’ έμαθαν να μετακινώ βουνά!

Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου..
Εμπνέουν τη φαντασία μου.

5 πράγματα που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν και να μας κάνουν ότι θέλουν.

Χειραγωγώ: να ελέγξω ή να παίξω με κάποιον, χρησιμοποιώντας άδικα ή ύπουλα μέσα προς όφελός μου.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και μπορούν να παραπλανήσουν.